Tegenwoordig staat De Korte bekend als 'mister sprakeloosheid'.
Rond z'n 20e had hij in een Paaswake een Godservaring die zijn geloof enorm bepaald heeft.
U denkt misschien: mens, wat maak je je druk om Den Bosch?
Van den Hende hoor je weinig, maar met de kerstnachtmis zit de kathedraal tjokvol homoseksuelen, die allemaal ter communie gaan.Bisschop Gerard de Korte.Ik zal dan niet restaurant offer london bridge protesteren, maar vanaf dan het geloof bewaren in mijn hart en op mijn sterfbed nog slechts om de laatste sacramenten vragen.Lees verder na de advertentie, op roze zaterdag, 24 juni, wilde hij zijn hoofdkerk openstellen voor een oecumenische gebedsviering.Oeteldonk kleurt Roze-Wit-Geel in het Roze Jaar.Dat is galajurken voor kort achter lang omdat hij aankaart dat veel rooms-katholieken niet weten wat katholiek-zijn betekent.Eucharistie, alla, daar komt gedonder van, want praktiserende homo's mogen immers niet ter communie.Hij is de beste bisschop die we hebben.Ik had dan ook best moeite met dit stukje.Toen ik wat geregelder naar de mis ging, heb ik nooit gemerkt dat samenwonende homoseksuelen de hostie werd geweigerd.
We doen dat aan de hand van de DS413 van Synology.
In deze video wordt duidelijk uitgelegd.
(Tekst gaat verder onder de afbeelding).Van de synode komen najaar in Rome over huwelijk en gezin hoopt hij vooral dat er een 'pastorale toon' wordt gevonden.De Korte is niet van plan rigoureus kerken te sluiten in zijn bisdom, zoals dat in Utrecht wel is aangekondigd voor een kleine 300 kerken.Ik blijf weg uit de kerk als mij de hostie wordt onthouden.Ik ken hem niet persoonlijk.Trouwens, over dat 'communieverbod'.Mét en vór praktiserende katholieke homo's.In de bisschoppenconferentie wordt over dit onderwerp volgens hem niet veel gepraat.Ik snap het wel van die gebedsdienst, vanwege de oecumene en zo, maar een eucharistieviering had net zo goed gekund.'Ik sprak ooit met een homoseksueel code promo 3 suisses privé stel, dat tegen mij zei: "Wij hebben een relatie binnen de grenzen van de katholieke moraal".Dat is dus de praktijk in Rotterdam.De kerk moet in het dorp blijven aldus De Korte.
[L_RANDNUM-10-999]